SPITALUL  JUDEŢEAN  DE  URGENŢĂ  TULCEA

Adresa: Tulcea, str.1848, nr.32
www.spitaltulcea.ro
e-mail: spitaltl@x3m.ro
Manager – dr. Năstăsescu Tudor Ion
 
Spitalul Judeţean de Urgenţă Tulcea este unitatea sanitară reprezentativă pentru judeţul Tulcea, unitate care deserveşte întreaga populaţie a judeţului, asigurând asistenţa medicală de urgenţă şi pentru turiştii care vizitează judeţul nostru .
Unitatea sanitară funcţionează din anul 1974 în subordinea Ministerului Sănătăţii iar din luna iulie 2010 este subordonată, pe plan local, Consiliului Judeţean Tulcea, conform Ordinului Ministrului nr. 910/2010, a Protocolului de predare – primire nr.6587/29.06.2010, respectiv a Hotărârii Consiliului Judeţean Tulcea nr. 61/26.06.2010 privind aprobarea preluării de către Consiliul Judeţean Tulcea a managementului asistenţei medicale a Spitalului Judeţean de Urgenţă Tulcea.
În Spitalul Judeţean de Urgenţă Tulcea sunt angajate un număr de 1200 persoane, dintre care mai mult de 130 de persoane sunt medici şi peste 530 sunt asistenţi medicali.
Secţiile Spitalului, in număr de 25 şi ambulatoriul integrat, asigură asistenţa medicală pacienţilor pentru aproape toate domeniile medicale, funcţionând cu un număr de 735 de paturi pentru pacienţi, 13 paturi pentru însoţitori  şi 76 paturi pentru spitalizare de zi.
Activitatea curentă managerială a Spitalului este realizată de către un Comitet Director format din manager, director medical, director de îngrijiri şi director financiar-contabil.
In cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Tulcea funcţionează un Consiliu de administratie format din doi reprezentanţi ai Consiliului Judeţean Tulcea, doi reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate Publică Tulcea, un reprezentant al Preşedintelui Consiliului Judeţean. Cu statut de invitaţi sunt: un reprezentant al Colegiului Medicilor, un reprezentant al Ordinului Asistenţilor şi reprezentanţii sindicatelor constituite legal în cadrul Spitalului.
Activitatea Spitalului este reglementată în cea mai mare măsură de Legea nr. 95 din 14 aprilie 2006 privind reforma în domeniul sănătăţii şi de legislaţia cu caracter special sau general incidentă.
În ultimii patru ani, Spitalul Judeţean de Urgenţă Tulcea a fost dotat cu aparatură nouă, performantă:  aparatură de radiologie , aparatură pentru ecografie , analizoare pentru hematologie, analizoare pentru biochimie, lampă scialitică şi masă operaţie pentru bloc operator chirurgie şi bloc operator obstetrică ginecologie, aparatură pentru bronhoscopie, aparat pentru anestezie, monitoare funcţii vitale pacient, laparoscop, laringoscop, sterilizator, lavoare apă sterilă, microscop pentru blocul operator oftalmologie etc.
De asemenea, au fost achiziţionate un număr de aproximativ 100 de paturi moderne cu saltele, un număr de peste o sută vestiare noi şi tot atâtea noptiere, stative medicaţie, lenjerie, pijamale şi papuci corespunzător numărului de paturi,  s-au modernizat „rezervele”, s-au achiziţionat maşini de spălat industriale noi, s-au achiziţionat peste 150 de calculatoare , se reabilitează lifturile pentru pacienţi etc.
Au fost reabilitate în mare proporţie secţiile de terapie intensivă, blocurile operatorii, secţia de chirurgie, secţia de obstetrică ginecologie, blocul operator oftalmologie.
Începând cu luna iunie 2011 va fi funcţional sistemul de internare rooming-inc pentru secţia de neonatologie şi obstetrică ginecologie, care va cuprinde un număr de 14 paturi pentru mame şi 14 pentru nou născuţi. Acest sistem va permite directa supraveghere şi îngrijire a nou născutului de către mama sa - care este internată împreună cu copilul în aceeaşi cameră.
Ca noutate, s-a acordat finanţarea şi s-a demarat procedura de achiziţie publică pentru dotarea cu un Computer Tomograf, urmând ca, până la sfârşitul anului 2011, Spitalul Judeţean de Urgenţă Tulcea să aibă funcţională o astfel de aparatură.
Spitalul Judeţean de Urgenţă Tulcea oferă, din punct de vedere al condiţiilor de lucru, un standard peste media pe ţară, tendinţa fiind de continuare a acţiunilor menite să  ridice gradul de dotare şi de pregătire profesională  de specialitate.