Comunitatea de lucru a regiunilor Dunarene (ARGE DONAULANDER)
       
 
Aderare
 
      România este parte din anul 1991
     
Istoric    
      Obiectivul Comunitatii de Lucru a Regiunilor Dunarene, în conformitate cu Art. 1 al statutului (Joint Declaration) este de a îmbunatati cooperarea intre membrii comunitatii, în vederea crearii conditiilor de dezvoltare durabila a zonelor riverane în interesul locuitorilor acestora, de a contribui, totodata, la mentinerea pacii si colaborarii pasnice în Europa.
      Constituita la data de 17 mai 1990, grupeaza entitati dintr-o serie de tari europene: Germania, Austria, Republica Slovacia, Ungaria, Croatia, Serbia, Bulgaria, România, Ucraina si Rep. Moldova. România a aderat la aceasta platforma în anul 1991.
      Exista 5 grupuri de lucru pe diferite probleme: Cultura si stiinta, Transport si rute navale, Planificare teritoriala si protectia mediului, Economie si turism, Tineret si Sport.
      În anul 2008, judetul Tulcea a detinut presedintia organizatiei si a organizat, în data de  30 mai, o reuniune a reprezentantilor la nivel înalt a administratiilor publice locale si regionale situate în zona acoperita de aceasta organizatie.
 
     
Locatie
 
  • Austria