Regiunea Tavush,Republica Armenia  

 

 

       
 
 
Cooperare între Judeţul Tulcea şi Regiunea Tavush din Republica Armenia
 
  • Hotararea Consiliului Judetean Tulcea nr. 49/7/09.2016 privind aprobarea Înțelegerii de  Cooperare dintre Judeţul Tulcea şi Regiunea Tavush din Republica Armenia
 
Miercuri, 7 iunie 2017, la Sala Dobrogea a Consiliului Județean Tulcea, între orele 10.00-11.00 s-a desfășurat ceremonia de semnare a Înțelegerii de Cooperare dintre județul Tulcea și provincia Tavush din Armenia.
Relațiile dintre județul Tulcea și provincia Tavush au fost inițiate în urmă cu 3 ani când, la invitația Ambasadei Armeniei la București , instituția noastră, Consiliul Județean Tulcea, a participat la o vizită de lucru în Armenia,desfășurată  în perioada 22-  28 septembrie 2014. Consiliul Județean Tulcea a fost reprezentat de vicepreședintele instituției, domnul Vasile Strat. Programul vizitei a fost organizat de Ambasada Armeniei în România, cu sprijinul Ambasadei României în Armenia iar reprezentanți ai celor două Ambasade au însoțit delegația pe toată perioada vizitei.
În data de 23 septembrie 2014, domnul vicepreședinte Vasile Strat a avut o întrevedere cu Viceprim-ministrul Armeniei și totodată Ministrul al Administrării Teritoriului, domnul Armen Gevorgyan, la care a participat și Ambasadorul României în Armenia. În cadrul întâlnirii s-au discutat posibilitățile de colaborare în diverse domenii, turismul și partea investițională stârnind un viu interes.
La ceremonia de semnare din data de 7 iunie  partea armeană a fost reprezentată de o delegație formată din: dl. Karen Adamyan, viceguvernator al Provinciei Tavush, dl. Gevorg Azatyan , consilier al guvernatorului Provinciei Tavush, Excelența sa dl. Hamlet Gasparian, Ambasadorul Republicii Armenia în România.