Prima întâlnire a stakeholderilor în cadrul proiectului HERICOAST
 

​   În data de 31.08.2016, în localitatea Sfântu Gheorghe s-a desfășurat prima întâlnire a stakeholderilor în cadrul proiectului: „Managementul patrimoniului cultural de coastă” – HERICOAST.

UAT Județul Tulcea - Consiliul Județean Tulcea participă în calitate de partener la implementarea proiectului „Managementul patrimoniului cultural de coastă” – HERICOAST, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Vest - Agder, Norvegia (aplicant principal), Autoritatea Regională din Castilla y Leon (Spania), Regiunea Molise (Italia), Agenţia de Dezvoltare Leartibai (Spania), Consiliul Judeţean Donegal (Irlanda). Parteneri consultativi:  Universitatea Clue+ din Amsterdam (Olanda) și ONG Civilscape (Olanda).

Proiectul este finanțat în cadrul Programului de Cooperare INTERREG EUROPE 2014-2020 (primul apel de proiecte), cu o perioadă de implementare de 54 luni.

Obiectivul general al proiectului constă în îmbunătățirea politicilor regionale de gestionare a patrimoniului în regiunile maritime și fluviale prin stimularea dezvoltării unor noi modele participative și integrate de management al patrimoniului care vor genera un echilibru mai bun între măsurile de exploatare și conservare a zonelor costiere.

Actorii locali (stakeholderi) cu rol relevant pentru îndeplinirea scopului proiectului sunt: UAT Comuna Jurilovca,  UAT Comuna Sarichioi, UAT Comuna C.A. Rosetti, UAT Comuna Murighiol, UAT Comuna Chilia Veche, UAT Comuna Sfântu Gheorghe, UAT Orașul Sulina, Institutul de Cercetări Eco-Muzeale “Gavrilă Simion” Tulcea, Direcția Județeană pentru Cultură Tulcea, Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud-Est, Asociația CERAHES.

1.jpg

Evenimentul a debutat cu discursul celor doi vicepreședinți ai Consiliului Județean Tulcea,  George Luchici și Dumitru Mergeani,  care au subliniat importanța atât a schimbului de experiență în domeniul managementului patrimoniului de coastă, cât mai ales a schimbului permanent de bune practici menite să conserve și să pună în valoare zona costieră a județului Tulcea.

În urma derulării tuturor evenimentelor dedicate actorilor locali din proiect, va fi elaborată Strategia regională a stakeholderilor care va avea menirea de a evidenția zestrea costieră nord-dobrogeană în contextul interregional, alături din celelalte zone costiere din Norvegia, Spania, Italia, Olanda și Irlanda.  

 

În cadrul evenimentului a avut loc și un study tour, prilej cu care s-a punctat încă o dată valoarea naturală și culturală a zonei de coastă promovată prin proiect.n cadrul evenimentului a avut loc și un study tour, prilej cu care s-a punctat încă o dată valoarea naturală și culturală a zonei de coastă promovată prin proiect.