Raionul Cahul – Republica Moldova

Act de Cooperare Bilaterală

 - Înțelegerea de Cooperare între județul Tulcea din România și Raionul Cahul din Republica Moldova, semnată la data de 7 decembrie 2018, la Cahul și aprobată prin Hotărârea Consiliului Județean nr. 32 din februarie 2018.

Istoricul parteneriatului

Relația cu raionul Cahul este una veche, care s-a dezvoltat în ultimii ani la nivel descentralizat în cadrul Euroregiunii „Dunărea de Jos”. De-a lungul timpului, au avut loc întâlniri între cele două unități administrativ-teritoriale la evenimentele organizate în cadrul Euroregiunii „Dunărea de Jos” în scopul extinderii relațiilor de prietenie, întâlniri ce au avut drept rezultat final decizia celor două părți de a semna o înțelegere de cooperare.

Înțelegerea de cooperare a fost aprobată prin Hotărârea de Consiliul Județean Tulcea nr. 32/02.2018 privind aprobarea Înțelegerii de cooperare dintre Județul Tulcea din România și Raionul Cahul din Republica Moldova și respectiv prin Decizia nr. 02/13-IV din 22 martie 2018 cu privire la aprobarea Înțelegerii de Cooperare între Județul Tulcea din România și Raionul Cahul din Republica Moldova.

 

Având în vedere invitația primită de la Consiliul Raional Cahul și discuțiile ulterioare, în data de 7 decembrie o delegație a Consiliului Județean Tulcea s-a deplasat la Cahul unde a avut loc ceremonia de semnare a Înțelegerii.​